maandag 7 maart 2016

Waarom wij 26 Maart gaan Demonstreren!


Recent hebben wij van sommigen de vraag gekregen waarom wij nog gaan demonstreren, terwijl de gemeente heeft gezegd dat de noodopvang van asielzoekers tot uiterlijk 1 april zou duren? In deze verklaring zullen wij hier enige duidelijkheid over verschaffen:


1. Allereerst is onze demonstratie een aanklacht tegen de ronduit schandalige manier waarop de noodopvang in Droomgaard er is gekomen.

De volkomen ondemocratische wijze waarop dit besluit genomen is, de intimidaties van tegenstanders van de noodopvang, het overdreven machtsvertoon rond de infodag, de tegenstrijdige berichten vanuit de gemeente en het achteloos negeren van de grote zorgen van omwonenden, hebben ons alle vertrouwen in de gemeente en burgemeester doen verliezen. Onze mailbox liep vol met berichten over incidenten, overlast en intimidaties, die geassocieerd werden met de komst van honderden asielzoekers in dit relatief kleine dorp. Wij kunnen ons dan ook helemaal niet vinden in het positieve beeld dat er tijdens de tussentijdse evaluatie geschetst werd. 


2. Wij hebben er geen enkel vertrouwen in dat de gemeente na 1 april geen nieuwe noodopvang zal realiseren voor asielzoekers.

Met de verwachte komst van nog eens 100.000 asielzoekers naar Nederland komend jaar, zal de vraag naar noodopvanglocaties sterk toe blijven nemen. Al sinds de aankondiging over de komst van maximaal 1200 asielzoekers naar Kaatsheuvel afgelopen december, blinken de gemeente en de burgemeester erin uit tegenstrijdige en onduidelijke berichten rond de opvang naar buiten te brengen. In plaats van ons kant en klare antwoorden te verschaffen en duidelijke garanties te geven, trekt men liever een rookgordijn op om de bevolking te misleiden en zo passief te houden. 

De gemeente heeft te allen tijde een slag om de arm gehouden om na 1 april een nieuwe noodopvang in te kunnen richten. Het COA heeft als beleid dat noodopvang altijd tijdelijk is en dat de groepen asielzoekers na enkele maanden doorstromen naar gewone asielzoekerscentra. De uitstroom van asielzoekers voor april stond inderdaad dus al langere tijd vast. Maar ondertussen weigert de gemeente duidelijke garanties te geven en wordt de komst een nieuwe noodopvang nadrukkelijk niet uitgesloten. Op 2 april zullen zij de huidige noodopvang wederom evalueren om opnieuw een besluit hierover te nemen. Onze demonstratie zal een noodzakelijk signaal zijn naar de lokale politiek toe, om onze stem en onze zorgen deze keer ook in die evaluatie mee te nemen!


3. Deze demonstratie overstijgt de lokale politiek en verwerpt eveneens het waanzinnige asielbeleid van de landelijke politiek.

Het probleem beperkt zich niet tot Kaatsheuvel of de gemeente Loon op Zand. In gemeentes over heel Nederland worden mensen geconfronteerd met dit soort situaties, als een direct gevolg van de enorme stroom asielzoekers die naar Europa blijft komen.

Dit soort massale migraties zijn altijd het gevolg van ellende en iedere vluchteling is er één te veel. Echter het huidige asielbeleid biedt geen enkele duurzame oplossing, niet voor de asielzoekers, noch voor de Nederlandse bevolking. Het demografische, economische en sociale draagvlak van ons land is niet oneindig. Daarnaast verdronken er objectief gezien van de Syrische vluchtelingen meer in de Middellandse Zee, dan dat er zouden zijn verhongerd of omgekomen als ze thuis waren gebleven. Het huidige asielbeleid is volkomen onverantwoord en onhoudbaar gebleken. Het grenst aan waanzin.

Gelukkig zien we door heel het land en in meer en meer gemeentes een toenemende weerstand tegen dit waanzinnige asielbeleid. Meer en meer mensen worden wakker, laten hun stem horen en maken gezamenlijk een vuist tegen deze asielwaanzin. De motieven zijn zo veelzijdig als de mensen zelf, maar allen zijn wij verenigd in onze gezamenlijke afkeer tegen dit waanzinnige beleid dat ons vanuit de politiek opgelegd wordt. Wij roepen iedereen die ook tegen de asielwaanzin is op om naar Kaatsheuvel te komen en met ons mee te demonstreren!


In sommige gemeenten hebben demonstraties veel succes gehad. De komst van asielzoekerscentra werden voorkomen en de politiek werd gedwongen om naar de bevolking die zij zegt te representeren te luisteren. In andere gemeentes was dit wellicht minder het geval, maar werd er toch een duidelijk signaal afgegeven. Ondanks berichten van de sensatiepers was dit niet het werk van een kleine groep relschoppers, maar van de vele vreedzame duizenden demonstranten die in heel het land van hun democratische vrijheden gebruik maakten om hun mening te uitten en protest aan te tekenen. Loop met ons mee en sluit je 26 maart aan bij ons protest! Samen staan we sterk! 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten